Un ieşean si-a revenit din stop cardiorespirator, după ce a fost lovit de fulger!

Conform celor de la IGSU, ploile şi vijeliile din ultimele ore au provocat pagube în zece judeţe, respectiv Iași, Suceava, Neamț, Arad, Bihor, Constanţa, Galaţi, Harghita, Maramureş și Prahova.

Astfel, pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din 17 locuinţe, 110 curţi şi beciuri, dar şi de pe șase străzi.

În localitatea Tomeşti, din judeţul Iaşi, un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost lovit de trăsnet. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă, care a reuşit resuscitarea, stabilizarea şi transportarea victimei la spital”, au precizat cei de la IGSU.

În anul 1777, fizicianul german Georg Lichtenberg observa cum fulgere provoacă apariţia anumitor „modele” pe suprafaţa pe care o întâlnesc. Acest lucru se întâmplă chiar şi atunci când un om este lovit de o asemenea descărcare electrică.

Primele„Figuri Lichtenberg” au fost nişte modele bidimensionale, formate din praf, pe plăci izolatoare încărcate cu sarcina electrică.

Potrivit medicilor, acest lucru s-a întâmplat din cauza spargerii vaselor capilare în timpul descărcării electrice.

Ieri dimineaţă nu erau în desfăşurare misiuni operative, dar, în mai multe localităţi afectate de inundaţiile din această perioadă, se desfăşurau evaluări ale pagubelor produse.

Mai multe localităţi din ţară s-au aflat sub avertizări de Cod roşu şi portocaliu, emise de meteorologi şi hidrologi.

%d blogeri au apreciat: